Fibra de carbon vs. Fibra aramidă - Care din ele este mai bună?

Fibra de carbon vs. Fibra aramidă - Care din ele este mai bună?

Există o mulțime de huse pentru telefon din fibră de carbon pe piață, care arată foarte asemănător cu husele concepute din fibra aramidă. Datorită inducerii în eroare a producătorilor, mulți utilizatori sau chiar unii distribuitori confundă husele de telefon din carbon cu husele de telefon din aramidă, Kevlar. De fapt, acestea sunt absolut două lucruri diferite. Continuați să citiți și veți observa diferența clară dintre aceste două materiale prin comparația caracteristicilor și a performanțelor a carcasei telefonului.
 

Ce este aramida?

 

Aramida este prescurtarea de la „poliamidă aromatică”. Este o clasă de fibre sintetice puternice create de om, cu performanțe foarte ridicate. Au fost inițial dezvoltate și utilizate în domeniul aerospațial si militar. Moleculele acestor fibre sunt prezente prin lanțuri de polimeri relativ rigizi. Aceste molecule sunt legate prin legături puternice de hidrogen care transferă foarte eficient stresul/forta mecanic, făcând posibilă utilizarea lanțurilor cu greutate moleculară relativ mică. Fibra de aramidă este mai subțire decât grosimea medie a părului uman și are o culoare galbenă distinctă. Poate fi țesută și colorată în diferite moduri având astfel o gamă largă de culori și design-uri.
 

Fibra de carbon vs Fibra aramidă

 
  Fibra de carbon Fibra aramidă
Material Carbon pur Fibre sintetice puternice create de om
Rezistență la forță Bună Mult mai bună
Rezistență la abraziune Bună Foarte bună
Rezistență la solvenți Foarte bună Excelentă
Conductibilitate electrică Da Nu
Punct de topire Mare Fără punct de topire 
Inflamabilitate Mare Mică
Culoarea pentru huse Neagră Culori diverse aplicate 

Care sunt beneficiile unei huse/carcase din fibră aramidă? 

Rigiditate & Elasticitate
Fibra de carbon este extrem de puternică în tensiune și compresie, fiind de departe cea mai rigidă dintre fibre, insă unul dintre marile defecte ale aceastei fibre reprezintă faptul că ea este casantă. Fibrele de carbon nu sunt la fel de dure ca fibrele de aramidă, iar carcasa unui telefon din carbon va fi, de asemenea, fragilă, desigur. În măsura ce, o carcasă pentru telefon din fibră aramidă este mult mai dură și mai flexibilă.

 

 

 

Conductibilitate electrică
Datorită conductibilității electrice a fibrei de carbon, o carcasă telefonică din carbon va avea întreruperi ale semnalului telefonului. În timp ce carcasele din fibră aramidă nu vor avea deloc întreruperi la WiFi, GPS sau alte întreruperi ale semnalului. Astfel, vă puteți bucura de o experiență cât mai bună de navigare pe internet.


 

Culoare
Aramida în starea sa naturală are o culoare aurie deschisă. Poate fi colorată, fiind astfel disponibile o mulțime de design-uri cu diferite nuanțe minunate. Fibra de carbon este întotdeauna neagră și de la sine nu poate fi colorată. Acesta este cel mai simplu mod prin care ne putem da seama dacă o carcasă de telefon este din carbon sau din fibră aramidă. Carcasele de telefon din carbon sunt întotdeauna negre. Cu toate acestea, husele de telefon din aramidă (Kevlar) pot avea astfel culori diferite.
Carcasa de telefon din fibră aramidă este onorată ca fiind cea mai ușoară și mai subțire carcasă de telefon din toate timpurile. Între timp, aceasta rămâne printre locurile de top având designul elegant, păstrând din eleganța telefonului original și de asemenea textura acestei huse oferă o experiență tactilă de neuitat „3D”, fiind foarte mătăsoasă. Datorită caracteristicelor speciale a aramidei, carcasa pentru telefon realizată din acest material este robustă și rezistentă la glonț. Aceasta este construită cu un strat extraodinar de rezistent la zgârieturi, care îi oferă o anumită durabilitate telefonului.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!