Tehnologia purtabilă : Viitorul accesoriilor de modă?

Tehnologia purtabilă : Viitorul accesoriilor de modă?
Moda se schimbă timpuriu datorită influenței vedetelor de film și muzică, a evenimentelor sociale, a cărților și chiar a tehnologiei. Una dintre cele mai recente tendințe care a apărut în industria modei în ultimii ani este tehnologia care se poate purta (Wearable).
 

Ce este tehnologia Wearable?


Tehnologia purtabilă, sau „Wearable”, este ceva ce poți purta și folosi cu mâinile libere în scopuri practice. Istoria articolelor de îmbrăcăminte datează de acum sute de ani odată cu inventarea ochelarilor și ceasurilor. Ambele au rezolvat problemele cu o soluție hands-free mai portabilă și mai convenabilă.

Pe măsură ce tehnologiile de calcul și internet avansează foarte rapid, accesoriile Wearables au devenit din ce în ce mai inteligente și mai diverse. Incorporate cu multimedia, senzori și cipuri în dispozitive electronice, pe care le puteți purta apoi ca accesoriu. Ele pot trimite și primi date prin internet și chiar colecta statisticile dvs. vitale, oferindu-vă avertismente și sfaturi de sănătate. În zilele noastre, ceasurile spun nu numai timpul, ci și bătăile inimii.
Pe scurt, tehnologia modernă „Wearable” împărtășește următoarele caracteristici:
  • hands-free
  • activate prin gesticulație sau voce
  • suportă comunicare radio, GPS; cameră sau microfon
 

Care sunt unele aplicații tipice ale tehnologiei Wearable?
Ochelarii Google sunt concepuți dintr-o combinație de microproiector, cameră, senzori, mediu de stocare și controlere. În primul rând, microproiectorul proiectează o lumină pe ecranul reflectant, apoi imaginea este reflectată în globii oculari prin sticla convexă. În fața dvs., veți vedea un ecran virtual mare unde sunt afișate datele. Oferă o comoditate pe care un smartphone nu o poate oferi.Tricoul cu tobe electronice este un exemplu excelent de combinare a tehnologiei cu îmbrăcămintea. Mai multe module electronice de tambur sunt încorporate în cămașă, permițând purtătorului să cânte la tobe atingând puncte specifice. Vă permite să redați muzică oricând, oriunde. Este cu adevărat un accesoriu pentru iubitorii de muzică.Spre deosebire de tricoul „inteligent”, toată lumea poate folosi un dispozitiv de urmărire a sănătății și a condiției fizice. Deoarece menținerea în formă a ajuns în prim-planul modului de viață al mai multor oameni, milioane de astfel de ceasuri/brățări „inteligente” sunt vândute în fiecare an. Ceasurile inteligente sunt unul dintre cele mai populare dispozitive purtabile de pe piață, iar în 2018 reprezentau peste 50% din cota de piață și în prezent sunt încă în creștere. Dintre toate ceasurile inteligente prezente, Apple Watch este marca de top, cu o cotă de piață de 47,9% din piața globală a ceasurilor inteligente.

Există multe motive pentru care ceasul Apple a avut atât de mare succes la nivel mondial. Nu doar tehnologia atrage oamenii, ci și stilul/design-ul său.

 

Se poate amesteca moda (fashion) cu tehnologia de tip purtabil (Wearable)?

Unii ar putea susține că moda este mai subiectivă decât tehnologia, care cuprinde totul despre logică și cifre. „Moda are legătură cu ideile, felul în care trăim, ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, au spus odată cei de la Coco Chanel. Nu asta face și tehnologia? Moda și tehnologia sunt doar două mijloace având doar un singur scop.

Tehnologia vine în forme variate, iar tehnologia „Wearable”  se află acum în articolele vestimentare de zi cu zi pe care le purtați, de la haine și ceasuri până la inele și ochelari. Alegerile voastre vestimentare sunt cel mai simplu mod de a reflecta stilul d-voastră. Nu ai cumpăra un tricou mai ales dacă ai arăta bine cu el? Aceeași regulă se aplică și dispozitivelor purtabile - Wearables.Apple Watch a fost conceput pentru a fi un accesoriu de modă, creat de către Jony Ive. Cu toate acestea, unii lideri ai gigantului tehnologic din Cupertino s-au opus ideii, afirmând că tot ce doreau era „o extensie” a iPhone-ului: un ceas de înaltă tehnologie care conține câteva aplicații interesante. Fără îndoială, a existat un compromis. Apple Watch pe care îl vedem astăzi s-ar putea să nu fie exact ceea ce Jony Ive și-a imaginat, dar, din fericire, nu este lipsit de stil.

Puteți chiar să îl personalizați pentru a se potrivi propriului stil cu diferite benzi de ceas. Apple oferă curele sportive pentru tipuri diferite de fitness, curele elastice de tip Loop pentru cei care preferă un profil minimalist și curele de lux pentru cei care doresc să adauge mai multă valoare investiției lor. Desigur, există numeroase opțiuni ale terților. Doar trebuie să vă asigurați că alegeți unul dintre modelele cele mai remarcabile din mulțime, cum ar fi cureaua pentru Apple Watch din fibră de carbon PITAKA.

 

Designerii Pitaka folosesc tehnologia pentru a realiza un accesoriu vestimentar „Wearable”

PITAKA a creat primele curele de ceas din lume realizate din 100% legături din fibră de carbon. Ceea ce diferențiază PITAKA de alte curele pentru ceas din fibră de carbon este că este realizat în întregime din fibră de carbon în loc de simpla imprimare cu doar un strat de fibră de carbon pe o curea de piele.Estetica minimalistă, dar remarcabilă, a curelei din fibră de carbon este cu adevărat un plus de modă pentru orice Apple Watch. Dar moda nu este tot ce contează. Fibra de carbon este durabilă și ușoară și asigură faptul că anume cureaua este și ea extrem de durabilă și confortabilă de purtat de-a-lungul zilei. De asemenea, cureaua dispune de un dispozitiv de fixare magnetic și dispozitiv de blocare prin securitate pentru a vă menține ceasul ferm de nemișcat. Legăturile din fibră de carbon pot fi adăugate sau îndepărtate astfel încât să se poată potrivi oricărei încheieturi. Este combinația perfectă dintre modă și tehnologie.

 

Tehnologiile purtabile „Wearable” au un trend ascendent


Accesoriile smart vestimentare - wearables - reprezintă noua tendință din industria accesoriilor pentru consumatorii din intreaga lume și sunt văzute tot mai des în domenii specializate, cum ar fi îngrijirea medicală și protecția mediului. Pe măsură ce tehnologia portabilă vestimentară se extinde, veți vedea din ce în ce mai multe tehnologii care vor apărea în industria modei.

Ce părere aveți despre moda tehnologiei Wearable? Cumpărați un accesoriu mai mult pentru tehnologia sau stilul său? 


 

 


  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!