De ce nu pot obține o viteză de încărcare rapidă de 15W de la încărcătorul Apple MagSafe?

De ce nu pot obține o viteză de încărcare rapidă de 15W de la încărcătorul Apple MagSafe?

A trecut ceva timp de la lansarea seriei iPhone 12, împreună cu încărcătorul său nou, Apple MagSafe. De la lansare, mulți utilizatori s-au plâns că acest dispozitiv nu încarcă la fel de repede sau la fel de eficient pe cât susține Apple, mai ales când vine vorba de încărcare rapidă de 15W.

În acest articol, vom discuta despre unele  problemele legate de încărcătorul MagSafe și vă vom oferi câteva modalități de a îmbunătăți viteza de încărcare.

 

Cum puteți opține o putere de încărcare de 15w la iPhone-ul d-voastră prin intermediul încărcătoarelor MagSafe? 


În timp ce a fost conceput special pentru gama iPhone 12, încărcătorul Apple MagSafe este, de asemenea, compatibil cu dispozitivele cu încărcare wireless, Qi. Asta înseamnă că îl puteți folosi pentru a încărca seria de telefoane iPhone 12, cât și modelele mai vechi de iPhone și AirPods cu încărcare wireless.Cu toate acestea, numai modelele iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone Pro Max pot obține întreaga putere de 15 W livrată de la încărcătorul magnetic, Apple MagSafe. Și poate fi declanșat numai atunci când puterea adaptorului PD este de 20W sau mai mare. Cu alte cuvinte, trebuie să utilizați adaptoare la sau peste 9V / 2.56A pentru a atinge aceste viteze de încărcare. IPhone 12 mini poate ajunge până la viteze rapide de încărcare fără fir de 12W. Modelele mai vechi de iPhone sau smartphone-urile Android sunt limitate la încărcare de 7,5 W.

 

Cât de rapid putem incărca un telefon prin intermediul MagSafe?


Cu adaptorul potrivit, puteți încărca rapid un iPhone 12 până la 30% din baterie în aproximativ 30 de minute, dar este nevoie de 3-4 ore pentru a-l încărca până la 100%.După cum probabil știți deja, după ciclul standard de încărcare cu baterii de tip Lithium-Ion, un telefon se încarcă mai repede când bateria este descărcată și încetinește atunci când nivelul de energie al bateriei crește. Încărcarea rapidă este relativ ineficientă atunci când bateria este peste 80%. Încărcarea poate să pară mult mai lentă sau chiar să se oprească la 80% dacă ați activat opțiunea de încărcare optimizată a bateriei pe iPhone.În timpul testelor noastre de încărcare a unui iPhone 12 folosind un încărcător Apple MagSafe, încărcarea rapidă de 15 W a durat doar câteva minute, înainte de a scădea la 7,5 W și în cele din urmă până la aproximativ 5 W.

Incărcarea bateriei telefoanelor din seria iPhone 12 depinde de mai mulți factori: temperatura camerei și dimensiunea, lungimea și calitatea cablului utilizat, precum și activitatea sistemului, etc. Astfel, timpul necesar unei încărcări complete poate fluctua dramatic. Printre testele efectuate de inginerii PITAKA, unul dintre aceastea a durat 4 ore jumate pentru a încărca un iPhone 12 de la 0% la 100%, în principal datorită temperaturii interioare ridicate (82,4 ℉ / 28C) din laborator în timpul testului.Prin urmare, nu este surprinzător faptul că, în anumite condiții, un încărcător wireless de 7,5 W, cum ar fi unul cu ventilator încorporat pentru disiparea căldurii, poate fi cu mult mai eficient decât încărcătorul Apple MagSafe de 15 W atunci când doriți să încărcați iPhone-ul d-voastră la 100%. ( MagEz Mount Qi - suport auto magnetic cu încărcare wireless)

De ce nu atinge iPhone-ul meu viteza de încărcare rapidă de la incărcătorul MagSafe?


Dacă descoperiți că încărcătorul MagSafe nu oferă o incărcare rapidă de 15W completă (măsurabilă cu o aplicație), indiferent dacă mai aveți doar 10% baterie sau pur și simplu durează prea mult pentru a ajunge la 100%, iată câteva sfaturi:

1. Fiți conștienți de cantitatea de putere de încărcare(W) pe care o poate avea iPhone-ul dvs.


Modele diferite de telefon au performanțe variate, după cum am menționat mai sus. De exemplu, încărcătorul MagSafe poate furniza până la 7,5 W putere la un iPhone 11. În realitate, diferența dintre plăcuța magnetică de încărcare și vechiul încărcător cu fir de 5 W este atât de nesemnificativă încât pare că furnizează energie având aproape același „ritm”.

2. Asigurați-vă că adaptorul de alimentare pe care îl utilizați pentru a vă conecta la încărcătorul MagSafe este la zero


 

Unele rapoarte și recenzii menționează că pentru a funcționa încărcarea rapidă cu încărcătorul MagSafe de 15W este necesar un adaptor de alimentare tip Apple, 15W. Insă acest lucru nu este adevărat. Orice adaptor de alimentare standard USB-Tip C PD 20W (sau mai mare) ar trebui să funcționeze. Teoretic, un adaptor de alimentare de 15W ar trebui să primească 15W de la MagSafe Charger; cu toate acestea, 20W este minimul necesar pentru a garanta puterea de încărcare completă conform declarației oficiale Apple.

3. Scoateți iPhone-ul, așteptați câteva secunde, apoi puneți-l la loc.
Potrivit Apple, plasarea iPhone-ului pe încărcător înainte de a conecta sursa de alimentare poate cauza blocarea pucului magnetic, deoarece nu poate fi verificat dacă este sigur că acesta livrează energie. De asemenea, pot exista momente în care telefonul este poziționat incorect, în ciuda funcției sale de aliniere automată, astfel încât ridicarea și repoziționarea dispozitivului MagSafe pot fi de folos.
 

4.Evită temperaturile extreme


Această regulă se aplică tuturor tehnologiilor de încărcare. Toate încărcătoarele se încălzesc în timpul încărcării, dar software-ul telefonului începe în a se protejeza și întrerupe încărcarea atunci când temperatura crește prea mult. Acordați atenție temperaturii încărcătorului atunci când bateria se oprește la 80%.
 

Is Fast Charging Better?


Încărcarea rapidă (Fast Charging) s-ar putea să nu fie neapărat mai bună opțiune pentru încărcarea telefonului d-voastră.

În primul rând, multe „încărcătoare rapide” nu vor încărca întotdeauna telefonul mai rapid decât un încărcător standard. Unele dintre încărcătoarele magnetice fără fir PITAKA, cu 5W sau 7,5W, pot încărca complet iPhone 12 în aproximativ 3,5 ore, cam aceleași performanțe ca și încărcătorul magnetic MagSafe de la Apple.

În al doilea rând, încărcarea rapidă poate accelera degradarea bateriei.

Încărcarea telefonului într-un mod mai regulat, în loc să așteptați ca bateria să se aproprie de minim, înseamnă că această încărcare rapidă este în mare parte inutilă. În general, încărcarea rapidă funcționează cel mai bine atunci când telefonul dvs. este sub 50% și aveți nevoie de o cantitate mare de energie în cel mai scurt timp posibil.


 

 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!