Cum a prins „viață” prima curea pe plan mondial , pentru Apple Watch din fibră de carbon ?

Cum a prins „viață” prima curea pe plan mondial , pentru Apple Watch din fibră de carbon ?
PITAKA nu este primul brand care produce brățări de ceas din fibră de carbon, deci în ce fel sunt acestea diferite de altele?

Am văzut multe așa-numite brățări de ceas „din fibră de carbon” care sunt adesea doar piele sau țesătură în relief cu fibră de carbon. Cu toate acestea, cureau de ceas din fibră de carbon PITAKA este alcătuită din legături 100% din fibră de carbon solidă.

Haideți cu noi în culise pentru a vedea cum a prins viață acest nou produs!

 

Curea de ceas din fibră de carbon? Wow!

Echipa noastră de cercetare și dezvoltare a decis că este timpul să facem o curea pentru ceasuri încă de acum un an. Și, urmând înclinația PITAKA pentru produse unice și inovatoare, brățara de ceas nu ar face nici o excepție.

Curelele de ceas tiind să fie fabricate din țesături, piele sau metale. Întrucât am folosit fibre de carbon cu mare succes în trecut, echipa noastră a început să experimenteze fibra de carbon pentru a realiza o curea. Lucrul cu acest material a fost extrem de dificil, nu numai în procesul de fabricație propriu-zis, ci și în ceea ce privește utilizarea unei curele de ceas din fibră de carbon.

Deoarece carbonul este un material destul de dur, realizarea unei curele confortabile de purtat a fost  dificilă.

Țesături și piele prelucrate, însă ...


După ce s-a străduit să lucreze cu fibra de carbon, echipa PITAKA R&D a apelat la materiale mai moi și mai flexibile. După ce au făcut curele de ceas albastre și galbene realizate din țesături și piele, au cerut părerile altor persoane. Nicole, liderul echipei noastre de servicii pentru clienți, a considerat că pur și simplu nu respectă aceleași standarde estetice și de calitate ca ale celorlalte produse ale noastre.Da, după cum se poate vede este atât de simplu... 

Am trimis fotografii unuia dintre clienții noștri care ne susține de mult timp.

Răspunsul său nu a fost total neașteptat:

„Am văzut alte opțiuni de la companii precum X, Y și Z ... Din punctul meu de vedere ca și consumator, aceste curele nu par să se potrivesc cu„ marca PITAKA ”și nu aș fi avut nici o idee că ar fi fost realizate de compania dvs. "

Așadar provocarea a început.

Niciodată să nu spui niciodată


Țesătura textilă, cât și pielea nu au funcționat. Ce altceva am putea folosi? Benzile de ceas din metal arată grozav, dar sunt prea grele pentru a fi purtate la încheietura mâinii toată ziua.

După ce au analizat multe materiale, designerii noștri au decis să ia o altă opțiune, aceasta fiind fibra de carbon.

Fibra de carbon este robustă și de departe una dintre cele mai dure fibre, deci nu există nicio modalitate de a crea o singură curea de ceas lungă..Proiectanții noștri au tăiat apoi fibra de carbon procesată în bucăți și le-au unit cu pini. Elementele de imbinare sunt fabricate din oțel inoxidabil 316, care are o rezistență mai mare la coroziune decât cel mai cunoscut oțel inoxidabil 304.

Prelucrarea acestui material necesită instrumente de prelucrare prin control numeric computerizat (CNC), ceea ce implică multe proceduri complicate și care necesită mult timp.

Eșantionul inițial de curea pentru ceas din fibră de carbon a durat câteva luni.

 

O mulțime de provocări ...


Deoarece nu există exemple de curele de ceas din fibră de carbon autentice pe piață, fiecare mică schimbare a proiectanților noștri a avut nevoie de  săptămâni/luni necesare pentru teste și diverse analize.

Iată câteva dintre provocările întâmpinate de echipa noastră de designeri și ingineri în faza de dezvoltare:

1. Va trage cureaua firele de păr de pe braț?

 
(Ben Geskin a spus, spre surprinderea sa, că nu a simțit niciodata deranj în zona brațului)

Spre deosebire de o curea tipică din țesătură sintetică sau piele, designul nostru din fibră de carbon este împărțit în verigi. Între fiecare dintre ele este un mic spațiu, ceea ce face posibil ca firele de păr să fie prinse și trase. Inginerii noștri trebuiau să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla și au reușit să găsească structura potrivită, fiecare legătură având același unghi de îndoire.

2. Cum să ajustăm lungimea
Întrucât o mărime nu se potrivește cu toate, a fost esențial să putem regla lungimea curelei. Singura modalitate de a face acest lucru cu o curea de ceas din fibră de carbon este prin adăugarea sau eliminarea legăturilor/zalelor. Echipa noastră a creat un mic instrument, fabricat și din oțel inoxidabil 316, pentru a ajuta clientul să regleze singur lungimea benzii.

3. Poate să iasă pinii inafara zalelor?

 

Pentru a păstra cureaua curată, minimalistă și confortabilă, știfturile de oțel care țin legăturile brățării între ele se află în găuri mici. În loc să blocheze complet găurile, inginerii noștri au realizat canale mici în interiorul legăturii pentru a împiedica mișcarea știftului arcului. Utilizați instrumentul pentru a împinge știftul arcului în jos; când auziți sau simțiți „clicul”, știftul este blocat în poziția corectă.

Asta e tot? Bineînțeles că nu, dar ar fi bine să ne oprim aici, în cazul în care răbdarea d-voastra se disipă.

În cele din urmă, eșantionul actualizat a apărut în luna Septembrie

A doua versiune a eșantionului arăta mult mai bine decât cea precedentă, dar cât de bine s-a simțit la purtarea sa? Am trimis eșantioane beta testerilor în luna septembrie și am primit feedback variat, pozitiv și negativ.Tot ce ne-au păsat a fost doar feedback-urile pozitive. Glumim!

Deși știam că fibra de carbon este calea corectă de urmat, unii testeri încă au considerat că nu este suficient de confortabilă. Uneori, legăturile dure ar putea înțepa, iar catarama cu fluture împins ar fi săpat în încheietura mâinii în timp ce scria la un birou.

Echipa noastră a remodelat și lustruit legăturile.

Catarama a fost cu adevărat o durere de cap.Clemele de tip „fluture push” nu îndeplineau standardele PITAKA, în timp ce catarama „tang”, de obicei văzută pe curelele de ceas din țesătură și piele, nu putea fi folosită pentru un material dur.

Cureaua de ceas Apple din oțel inoxidabil are o cataramă de tip „fluture ascunsă”, dar designul este brevetat.

Echipa de cercetare și dezvoltare a trebuit să vină cu ceva complet diferit. După unele încercări și erori, au conceput o clemă magnetică și o încuietoare de securitate. Puneți cele două capete împreună și se vor atașa magnetic.Pentru a-l debloca, tot ce aveți nevoie este să apăsați ambele butoane de pe ambele părți. Acest design patentat face ca deschiderea și scoaterea ușor a curelei fără a compromite confortul.

Ar trebui să reziste cel puțin 30 minute în apă clocotită...


Acum că produsul are o estetică excelentă și funcționează eficient și confortabil, a trebuit să testăm durabilitatea acestuia.

În afară de testele obișnuite de rezistență, durabilitate și coroziune, inginerii noștri au aruncat și un prototip în apă clocotită timp de treizeci de minute pentru a vedea dacă banda își schimbă culoarea, apar vezicule sau se decojeste.

Presupunem că unii oameni ar putea dori să-și gătească cureaua Apple Watch, dar este, de asemenea, un test de temperatură și impermeabilitate: D

100% fibră de carbon ?

Da, zalele brățării sunt 100% din fibră de carbon. Cureaua include o cantitate mică de oțel și doi magneți rotunzi minusculi, dar cred că putem numi asta o curea autentică de ceas din fibră de carbon, nu-i așa?Curele de ceas PITAKA din fibră de carbon (Carbon Fiber Band) au ajuns acum pe piață în majoritatea zonelor (dacă nu, vin în aproximativ două-trei săptămâni). Indiferent dacă dețineți un apple watch Seria 6 sau un 1, curelele noastre pentru ceasuri sunt disponibile atât în design modern, cât și tip retro pentru Apple Watch.

Nu vă faceți griji, nu există o decizie greșită privind alegerea lor.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!